Tuesday, September 27, 2011

Monday, September 26, 2011

monday on working mode

 usually monday is my rest day...i wld declare my own 'off day'  on monday. but today got work to do hahaha...padan muka ku. apa2 pun syukur ke hadrat Ilahi atas rezeki kurniaannya.  
tempahan dari fairuz dan lidya, 300 pcs baby cheesetarts  dgn 10 inci carrot walnut with cream cheese icing.
thank you very much.
terpeleot seme hurup2 fondant ku....gara2 ujan dan ada le nih tak kena tang mana2 fondant ku mencair le plak.... harap maaf no.

Aidil Iman

 bday cake ordered by shikin for her son.
stended ah...ku deco musti serabut punya kui kui kui.

rezeki jumaat.

 325 pcs of cheesetarts
 1 box of blueberry marble cheese bronis
9 pcs of RV with cheesy whip cream
4 containers of jejari oats

thanks to Fatin, Zan, Fairuz, Mila and Mira

ifon fondant cake

 ifon kek, tempahan dari my xcolleague Norlia for her doter bday Ummi.
8 inches chocolate moist cake + layer with ganache + coat with ganache & fondant.

Thursday, September 22, 2011

oren, coklat & white

 tempahan dari eri utk majlis tunang her fren. thank you eri.

Wednesday, September 21, 2011

tempahan elsie

 Red velvet 9 inches sempena bday mak Elsie. kek dihantar sebagai pengganti diri...betui ka tu Elsie hehehe.   baru gi anto tadi. 

 kukis tempahan elsie and her sister.  tq very much.

SPECIAL FRIDAY 23/09/11


SPECIAL FRIDAY 23/09/11
BERMINAT ??? SILA BUAT TEMPAHAN SEGERA.



 5 SETS OF BABY CHEESETARTS OF 50 PCS @RM30;
25 PCS @ RM15
CHOC CHEESE 10 PCS @ RM18.00

TQ.

Monday, September 19, 2011

saturday madness

 12 inches tray for these two brownies;
 4 sets of babycheese tarts

 3 sets of vanilla filling cream puff and 150 pcs of 'limas' (lupa nak amik gambar).  All these were ordered by my sggs senior k/Indon.  Tq k/Indon.  agak kuciwa...pasal tak dpt jumpa k/indon.  kali terakhir jumpa k/indon masa ku form 1 hahaha...
45 pcs choc cheese, 2.5 sets of baby cheese tarts and 3 sets of frozen karipap for my fren Zauyah...yg musti mau ode kalau dia balik kampung. so last saturday ku anto sekali ode dia dgn ode k/indon ke seberang jaya. settle pasal delivery segala...ku dgn irfan gi rumah suzana raman plak...emm the femes elianas homemade kat sungai dua tu...as usual, tak pernah puas bersembang kami dua kalau berjumpa.  gi anto butter and collect few things yg ku minta ana belikan. dpat hadiah lagi dari ana.  Tq ana...ang ni wat ku segan plak asyik dok bagi itu ini je kat ku nih hehe. apa2 pun syukur sangat dikurniakan seorang sahabat yg baik di dalam arena yg sama. semoga persahabatan kami kekal hingga akhir hayat.  Aceli kat penang ni ku mcm tak ada someone yg boleh ku sembang heart to heart...kalau dulu kat bangi ku ada few gud frens like Faridah and Fiza and Nikki too tempat ku mengadu segala keluh kesah dihati. di penang amat terasa kekosongan. setakat ini hanya Ana yg memahami. Tq very much Ana for being my friend.

blue theme

 M 25 pcs chocolate moist cuppies with buttercream - for makan-makan
 S 16 pcs chocolate moist cuppies with fondant deco for hantaran.    Fatin tolong odekan utk kakak ipar nye.  tq fatin.

Tuesday, September 13, 2011

new price for brownies.

blueberry/strawberry marble cheese brownies
10" square - RM55.00
9 in x 4 in (1/2 size - brown box) - RM28.00





 marble cheese brownies 
10 in square  - RM48.00
1/2 size         - RM25.00 (min 2 boxes)
add RM5.00 for walnut




chewy goey brownies
10" square - RM55.00
1/2 size -      RM28.00

simple deco brownies - please add RM10.00

bronis & muffin

 ini blueberry muffin . gambar ni bukan arini punya. arini punya tak sempat nak amik gambar, salah bajet time.  tempahan opis mate Fatin. ish lupa plak nak tanya nama dia apa tadi. apa2 pun tima kasih no.

ni bronis tempahan rosnina utk majlis hari raya. tq very much.

Thursday, September 8, 2011

chocolate indulgence 4 Qaseema bday

 ni kek utk bday my niece Qaseema alZahra.  bday dia kebetulan tahun ni sama dgn ari raya....so malam raya le ku mengerjakan kek ni...sampai t/malam.  my sil requested for chocolate indulgence cake . so first time le buat kek lepas gi kelas aritu.  tak tau le sedap ke idak...tak dpt rasa pasal, pagi raya bz bebenor...tak sempat nak makan kek pun.  Qaseema plak nak  gambar 'Minnie Mouse'. Qaseema sebut Mickeykey mouse hahaha...



Wednesday, September 7, 2011

cerita kukis raya

not much to story pun...just to share few photos yg teringat nak snap masa dok sibuk wat kukis.  tempahan tahun ni lebih kurang cam last year. actually it cld be more tapi byk yg tak diterima. tak cukup tenaga dan juga tenaga kerja nak buat banyak2.  Penat wei...gamaknya umur makin meningkat so tenaga pun makin kurang...dah last2 tu baru rasa kuat balik...ntah le. itulah yg dikata rezeki kot yek...Allah dah kata byk tu je rezeki ku, so byk tu je lah yg ku sanggup terima tempahan ye tak.  apa2 pun bersyukur sangat2 pada Nya yg memberikan ku kekuatan dan kesihatan yg baik sepanjang bulan ramadhan dan juga atas kurniaan rezeki Nya.

ni kotak2 containers kukis yg belum diisi. 


 ini adalah kukis2 yg telah siap dipek. cuma menunggu collection and delivery.
 tahun ni ku masih dibantu oleh kakak ipar ku  K/Nora. kira nya ni tahun ke3 dia datang tolong ku wat kukis raya. anyway 3 bulan sebelum puasa ku dah tanya dia samada boleh datang tolong ku ke tak. kalau dia tak boleh datang so ku mungkin tak jual kukis raya atau amik tempahan dlm kuantiti yg sedikit.    Alhamdulillah juga ku dpt seorang lagi pembantu, k/Ilah.  terima kasih buat k/Surati yg tolong rekomen k/Ilah pada ku.  Bersyukur sangat dikurniakan 2 orang kakak yg amat rajin ni. tanpa derang...konpem tak siap le kukis2 ni semua.  Terima kasih tak terhingga buat k/Nora dan k/Ilah yg sanggup berpenat lelah bersama ku menyiapkan kukis2 ni semua.

tahun ni, perancangan kerja wat kukis ni amat haru biru. ntah le...ku seolah tak buat preparation awal.  agak malas tahun ni. namun alhamdulillah semuanya sempat siap.  Ejen2 kukis ku plak mostly are my frens  Bani, Dah, Zauyah, Shikin, Faridah, Latifah, Mawarni, Amiriyah & Lydia sedara pun ada my niece Eliza, my kazen Latifah, dan tak lupa juga pada my xstudent Zuraidah,  Mira dan Azni.  Terima kasih banyak pada kalian semua yg rajin mempromosi kukis ku dan menjualnya. tanpa kalian tak mungkin ku dpt tempahan sebanyak ini.

ini plak sebahagian daripada tempahan bbct and bronis di minggu terakhir.  terima kasih tak terhingga buat Fatin, Zan dan Fizi.

ku juga ambil kesempatan ini nak ucap berbanyak-banyak2 terima kasih pada semua pelanggan zanaz biz/zanaz cookies yg sudi membuat tempahan.  Jika ada terkurang dimana2 harap dimaafkan.

Tak lupa juga jutaan terima kasih buat suami ku, Azman, anak2 ku Syairah dan Irfan atas segala tolenrasi kalian.  Maaf dipohon jika ada silap dan salah disepanjang kesibukan ku membuat kukis, kek dan sebagainya.