Tuesday, September 28, 2010

MCB


last minit order dari k/noreini from industrial court. tq kak yek.

Monday, September 27, 2010

Dasha punya...

2 recipes/2 set of creampuff and 2 sets of bbct... tq dasha



Saturday, September 25, 2010

tempahan ari jumaat

marble cis bronis, tempahan last minute dari k/ani.

blackforest + stoberi ditempah oleh sara, melalui fatin.


Tuesday, September 21, 2010

fondant cuppies




ni tempahan dari opismate my fren, lydia.

engagement kapis & kek

kek dan cupcake hantaran yg ditempah oleh Ain, anak sedara my school mate noriza. thank you noriza for recommending me to ur niece. harap2 Ain puas ati.
















Saturday, September 18, 2010

projek kukis raya 2010

ni dah masuk thn ke 4 ku mengambil tempahan kukis musim raya. mula rasa cam tak nak buat...tapi fikir dan fikir plus ada demand ku pun buat gak projek setahun sekali ni. alhamdulillah sambutan amat menggalakkan. ini adalah tahun pertama ku di penang. so ku tak langsung menjangka akan mendapat sambutan di penang ni. syukur alhamdulillah, ramai kenalan2 dan kawan2 sekolah ku yg berminat nak jadi pengedar. rezeki para pengedar, rezeki adik2 yg membantu ku, rezeki kakak ipar ku...tempahan kukis adalah lebih banyak dari tahun sebelum ni. dan syukur sangat ke hadrat Nya coz kami berjaya siapkan semua tempahan2 ni.

TERIMA KASIH tak terhingga pada semua pengedar yg sudi memasarkan zanaz cookies. TERIMA KASIH juga pada semua para pelanggan yg sudi membuat tempahan dgn zanaz cookies. TERIMA KASIH pada k/nora, achik dan arash yang sudi membantu ku menyiapkan kukis. TERIMA KASIH pada suami ku yg byk membantu dari segi kewangan, tenaga dan segala2nya. TERIMA KASIH pada anak2 ku syairah dan irfan kerna memahami kesibukan mama.

byk dugaan nak wat kukis tahun ni. awalnya...agak runsing fikirkan harga barang2 yg agak tinggi di penang ni. namun ku berserah padanya...alhamdulillah kerap pula my hubby ke putrajaya musim ni..so kiranya boleh dikatakan 95% barang keperluan ku minta hubby beli kat kedai di bangi dimana harganya jauh lebih murah dari di penang ni. lepas tu...di saat ku nak mula membuat kukis...saat tu juga lah customer mula berminat dgn produk2 lain spt kek, bronis dan cupcake. elok bermula nya ramadhan...dimana ku patutnya dah mula all out wat kukis, ku kena demam selsema yg teruk utk beberapa hari. memang runsing kepala masa tu...takut tak sempat siap. customer dan pengedar pun masih lagi nak tempah kukis wpun tempahan telah ditutup. alhamdulillah lepas tu semua berjalan lancar...lebih kurang 20 hari semua kukis pun selesai disiapkan.


kotak2 containers cookies kat bilik maid kat blakang....



kesesakan bilik lum bermula hahahaha

kukis yg dah siap dipek.



kesesakan sudah bermula. kukis mula memenuhi ruang bilik maid ni. maid tak adak so kukis take over hahaha

ni plak kesesakan pantry dimana ku letak seme bhn2 nak wat kek dan kukis...

3 ladies yg membantu ku untuk musim ini. emmm memang berbaloi...rajin dan tekun derang nih.

ni cookies utk deliver to customer in bangi/putrajaya.
my husband tolong anto.
tahun ni SNOW ALMOND yang paling laku. diikuti dgn jejari oat, shortbread, oat chocolate chip dan pistachio cookies.
ALHAMDULILLAH DGN REZEKI YG DIKURNIAKAN INI.

cake & bronis raya

utk raya kali ni, ku terima tempahan untuk cmc dan bronis raya. aceli ku tak penah wat kek or bronis masa nak raya. tapi tahun ni ku terima atas permintaan pelanggan. tak le amik byk sgt. takat termampu je. tu pun 7 dan 8 september tu...bagai nak tercabut kaki hahaha...penat dok ulang alik dapur + pantry + dining....wuish penat sungguh bakar kek bebanyak. baik wat kukis ribu riban pun tak penat camni. niway harap semua para pelanggan puas ati. namun kemaafan di pinta pada yg dah tempah tapi tak dapat. coz ada kesilapan teknikal ..maaf yek.

marble cis bronis


susun kotak dulu hehehe

Saturday, September 4, 2010

kek di bulan ramadhan

dua kek coklat di awal ramadhan. kek bajet ni.... tempahan kwan sekolah syairah. tak dak mood giler nk wat kek time ni...tapi cian plak kat depa..so buat je lah...tapi deko simple gilos le...